WAC Gemert

Toon verslagen van seizoen: 2017-2018 | 2018-2019 | 2019-2020

Donderdag 08-10-2020

Team van de Week: Van Schijndel Dakbedekkingen

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen Van Schijndel Dakbedekkingen en Van Heugten Baddesign op het programma in de Hoofdklasse. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd werd er rustig afgetast door de 2 ploegen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Jacco Hofmans van van Heugten Baddesign. Zijn schot op goal ging net voorlangs. Kort daarna kreeg Erik van Dijk namens van Schijndel Dakbedekkingen een kans, maar zijn inzet werd prima gekeerd door doelman Lowies Spoormakers. Beide ploegen kregen in deze fase van de wedstrijd diverse kansen maar wisten hierbij niet tot score te komen. Ook doelman Christian Vogels van Van Schijndel Dakbedekkingen redde een aantal maal bekwaam. Erik van Dijk zorgde voor het grootste gevaar in de voorhoede van van Schijndel Dakbedekkingen. Het was zijn tweelingbroer Mark die van Schijndel Dakbedekkingen na 13 minuten spelen op een 1-0 voorsprong bracht. Nog geen twee minuten later was het al weer gelijk: Rob Spijkers bracht, met een van richting veranderd schot, de stand op 1-1. Mark van Dijk had de 2-1 op zijn schoen, maar ook hij vond Lowies Spoormakers op zijn weg. Uit de tegenaanval werd het vervolgens wel, ietwat verrassend, 2-1 voor van Heugten Baddesign. Dit door een doelpunt van Frank Bankers. Na dit doelpunt ging van Schijndel Dakbedekkingen nog meer op de aanval spelen, maar stuitte daarbij telkens op uitblinker Lowies Spoormakers. Met een paar sublieme reddingen hield hij zijn team op de been. Vijftien minuten voor tijd lukte het Erik van Dijk wel om de terechte gelijkmaker op het scorebord te zetten: 2-2. Bart van de Ven en Jeroen van Moorsel kregen hierna nog mogelijkheden voor van Heugten Baddesign, echter dit leidde niet tot een doelpunt. Namens van Schijndel Dakbedekkingen waren er nog kansen voor Erik van Dijk en Gertjan van der Aa, maar ook zij konden niets meer veranderen aan de eindstand: 2-2. Dankzij goed keeperswerk van Lowies Spoormakers was van Heugten Baddesign uiteindelijk het meest gelukkig met het puntje wat bijgeschreven kon worden.

Donderdag 01-10-2020

Team van de Week: Outdoor Island

Wedstrijd van de week: Outdoor Island- vv VMW

Nadat de eerste 2 bekerweken voorbij zijn zal de competitie worden afgetrapt met een mooi duel in de tweede klasse. Hier staan namelijk de 2 jeugdige teams, Outdoor Island en vv VMW te trappelen om van start te gaan. Outdoor Island kennen we natuurlijk van vorig jaar toen dit vriendenteam nieuw is begonnen in de 2e klasse. Zij waren vrijwel zeker kampioen geworden, ware het niet dat door de Corona crisis de competitie stopgezet moest worden. Daarom zullen ze wederom moeten laten zien dat ze de sterkte ploeg hebben en de stap naar de 1e klasse waard zijn. Hun tegenstander van vandaag zal niet veel om deze ambitie geven en proberen de winst te pakken. Beide coaches, Bram van Wel aan de zijde van Outdoor Island en Mitchell Vermeulen van vv VMW zijn er klaar voor, de wedstrijd gaat van start. De eerste doelgerichte actie komt op naam van Boris Beekmans, hij schiet voorlangs. Met snelle passing probeert Outdoor Island de tegenstander uit elkaar te spelen, maar vv VMW is alert en verdedigd goed. Thijs Fonken heeft de bal vrijwel voor het intikken maar de bal gaat nipt naast. Ook Roel Verbakel ziet het leer in het zijnet verdwijnen. Na zo’n kwartier spelen maakt Jordi Beekmans het eerste doelpunt. Een mooie actie en een harde trap waarbij keeper Rico Verhees volslagen kansloos is. Toch is het niet alleen Outdoor Island wat aanvalt, ook vv VMW probeert via de counter te verrassen. Het is hard werken voor vv VMW maar keeper Verhees kan maar net pogingen van Johan van der Horst en wederom Fonken tegenhouden. Vooral die laatste redding was knap. Hij strekt zich volledig en kan met de punt van zijn schoen de bal raken. Dit geeft aan dat de druk hoog is en Outdoor Island de wedstrijd wil beslissen door middel van een tweede doelpunt. Teun Kuijpers doet namens vv VMW een poging voor de gelijkmaker. Hij kiest voor de zijkant en loopt hard langs de lijn, helaas komt hij niet verder aangezien de verdediging goed oplet. Ook Jordi Rooijakkers kan de stand niet gelijk trekken. Hij schiet de bal tussen 2 tegenstanders door maar de bal gaat maar net langs. Keeper Van Wetten kon er alleen maar naar kijken. Jesper Vervenne probeert het nogmaals voor zijn team, maar hij kapt en draait zonder resultaat. Damian van Schaijk schiet met rechts, maar ook deze bal gaat voorlangs. Het blijft spannend met nog 5 minuten op de klok. Dit waren toch allemaal kansen, maar het geluk ontbreekt bij vv VMW. Dan vindt Outdoor Island het genoeg geweest. Ze gaan er weer iets korter opzitten en bewegen meer zonder de bal. Roel Verbakel geeft een mooie pass op Fonken. Hij komt een-op-een met keeper Verhees. Deze laatste staat zijn mannetje en houdt de strijd open. Dan klink er gejuich aan de kant van Outdoor Island, eindelijk is de bevrijdende tweede treffer gevallen. Boris Beekmans kan uit stand uithalen en zorgt hiermee voor de 2-0. Nog geen 10 seconden na deze goal raakt Fonken de paal, hij krulde de bal bijna in de verre hoek. Het lukt Peter van der Horst zelfs nog om de 3-0 op het scorebord te krijgen. In de laatste seconden van de wedstrijd krijgt vv VMW nog een penalty omdat keeper Van Wetten wordt bestraft voor onreglementair uitkomen. Jesper Vervenne redt de eer voor zijn team en zorgt voor de 3-1 eindstand. De teleurstelling voor vv VMW is voelbaar. Hard werken en veel omschakelen heeft niet geleid tot winst. Het was een spannende, intensieve wedstrijd tussen 2 ploegen die elkaar toch niet zo heel veel toegaven. Al moet gezegd worden dat de meeste kansen voor Outdoor Island waren en zij zich de verdiende winnaar mogen noemen. De eerste horde naar de titel is genomen.

Donderdag 20-09-2020

Team van de week: Commanderij 1

Wedstrijd van de week: : Commanderij 1 – Albert Heij Gemert.

Op de 2e speeldag van dit nieuwe seizoen stonden er ook weer bekerwedstrijden op het programma. En omdat er dit jaar volgens het knock-outsysteem wordt gebekerd staat en in de wedstrijd van de week tussen de hoofdklassers Commanderij 1 en Albert Heijn Gemert, directe plaatsing voor de volgende ronde op het spel. Het is ook een wedstrijd waarin de broers Ralph en Jan v.d. Putten tegenover elkaar staan. Al in minuut 2 ziet keeper Jan nog net hoe het schot van broer Ralph op de lat boven hem, eindigt. Maar in de volgende minuten blijkt al snel dat het zeker geen éénzijdige wedstrijd zal gaan worden. Want even later moet keeper Antoon v.d. Aa redding brengen op een inzet van Koen Gieling die daartoe in staat wordt gesteld door fraaie pass van Niels v.d. Heijden. In diezelfde minuut is het Mark de Waard die tevergeefs probeert om met een lobje de score te openen. Het spel golft snel op en neer maar er ontstaan voor beide teams ook een paar schietkansen in de daaropvolgende minuten. Maar nadat keeper Jan v.d. Putten eerst nog een schuiver van Dave Rijksen onschadelijk heeft gemaakt is het Gijs Verhagen die na een fraaie passeerbeweging en dito schot keeper Antoon v.d. Aa op zijn weg vindt maar de terugspringende bal wordt door Ronnie Peeters bekwaam afgerond: 1 – 0. Maar heel lang kan het team v.d. week, Commanderij 1, niet van die voorsprong genieten want krap 2 minuten later zorgt Jordi Peters na een snelle combinatie met Jan Roosjen weer voor een gelijke stand. En in dezelfde minuut is het Jan Roosjen die door Mark de Waard in staat wordt gesteld om voor de 1 – 2 te zorgen. Maar ook die voorsprong kan niet lang worden vastgehouden want in één van de volgende aanvallen wordt Ramon Bongers in stelling gebracht door Tom v.d. Steenen van grote afstand trekt hij de stand wéér gelijk. Maar ook die stand staat niet lang op het scorebord want in de directe tegenaanval is het weer Jan Roosjen die trefzeker is met zijn 2e treffer voor een 2-3 voorsprong zorgt. En die voorsprong wordt een minuut later door Dave Rijksen met een bekeken schuiver, op aangeven van Ralph v.d. Putten, naar 2-4 getild. Ook Dave Rijksen lijkt direct daarna zijn 2e treffer te maken maar zijn schot gaat voorlangs. Datzelfde lot is beschoren voor de poging van Ralph v.d. Putten die na een omzwerving om de verdediging van Commanderij 1 heen, zijn diagonale schot ook voorlangs ziet gaan. Toch legt Commanderij 1 het hoofd niet in de schoot van Albert Heijn Gemert want even later is het Niels v.d. Heijden die na een één-tweetje met Gijs Verhagen, met een snel en stiekem puntertje keeper Antoon v.d. Aa probeert te verschalken. En vervolgens is het Gijs Verhagen die zijn 2 opeenvolgende pogingen ook ziet stranden, eerst door goed ingrijpen van verdediger Bart v.d. Wijst en bij zijn volgende poging is keeper Antoon v.d. Aa zijn sta-in-de-weg. Maar toch is het even later raak voor hem als hij van de zijkant uithaalt en voor de “anschluss”-treffer zorgt. De wedstrijd ontwikkelt zich meer en meer tot een spannend maar uiterst sportief schouwspel. Waarbij het niveau aanvallend maar zeker ook verdedigend naar een steeds hoger niveau klimt want eerst is het Koen Gieling die voorkomt dat Jan Roosjen de voorsprong voor Albert Heijn Gemert kan uitbreiden en daarna is het Bart v.d. Wijst die na een diepe bal op Koen Gieling een gelijke stand voorkomt. Toch is Commanderij 1 dicht bij de gelijkmaker als Tom v.d. Steen met zijn strakke voorzet de voor het doel vrijstaande Ronnie Peeters bereikt maar zijn doelpoging mist de goede richting. Over stiekeme puntertjes gesproken, ook Bart v.d. Wijst probeert daarmee even later af te ronden maar Jan v.d. Putten reageert alert. Ook brengt hij meteen daarna redding op een harde inzet van Mark de Waard. Zo blijft het tot in de laatste seconden spannend want eerst is het Ramon Bongers die zijn schot een paar minuten voor het einde maar net voorlangs ziet gaan en in de voorlaatste minuut bereikt hij met een diepe bal Gijs Verhagen, maar die wordt ternauwernood verdedigd door Jordi Peters. En 11 seconden voordat het eindsignaal klinkt is het nog Niels v.d. Heijden die zijn harde schot maar net voorlangs ziet gaan waardoor deze enerverende pot eindigt met een 3-4 overwinning voor het team van Albert Heijn Gemert.

Donderdag 17-09-2020

Team van de week: La Compagnie / Sidekix

Wedstrijd van de week: : Bjorn Klokgieter Timmerwerken - La Compagnie / Sidekix .
“It giet oan” zijn legendarische woorden uit het verleden die werden gebruikt als de Elfstedentocht uiteindelijk definitief kon doorgaan. Maar in dit geval kunnen we ze ook gebruiken voor de WAC-competitie, voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Want het is nog lang onzeker geweest óf er wel gestart zou kunnen worden met dit nieuwe seizoen. Dit nadat de vorige competitie begin maart van dit jaar plotseling moest worden beëindigd vanwege de opkomende pandemie, waarvan we toen nog niet wisten welke omvang deze zou krijgen. Maar de start is dan toch deze donderdag gemaakt met de eerste officiële wedstrijden en laten we hopen dat het corona-virus onder de duim gehouden kan worden en dat we het seizoen 2020-2021 zonder verdere problemen af kunnen maken. Het seizoen wordt op deze eerste speeldag gestart met bekerwedstrijden en die worden dit seizoen, anders dan andere jaren, afgewerkt middels het knock-out-systeem.
De eerste wedstrijd van de week is die tussen Bjorn Klokgieter Timmerwerken uit de hoofdklasse tegen La Compagnie / Sidekix dat uitkomt in de 1e klasse. Dat laatste team is deze week het team van de week in de gerenoveerde sporthal Molendroek. La Compagnie / Sidekix dat de laatste jaren al met verjonging is bezig geweest, heeft die verjonging dit jaar verder doorgezet en dat heeft ook zeker een positieve uitwerking gehad op de resultaten in de afgelopen jaren. Op deze donderdag werd de gemiddelde leeftijd van La Compagnie / Sidekix nog verder gedrukt doordat vaste keeper Hans v. Erp noodgedwongen, vanwege een gebroken duim, vervangen werd door gelegenheidsgoalie Thom Peters. Maar team met Jaap Verbakel, 1e coach Rudo Meulepas, 2e coach Frans Peters en good-old Toon v.d. Boom als grensrechter heeft het team, v.d. week deze avond nog een zeer ervaren “kern”. Maar al deze ervaring kan niet voorkomen dat La Compagnie / Sidekix wordt overrompeld door het team van Bjorn Klokgieter Timmerwerken. Binnen 4 minuten staat er al een stand van 3-0 op het scorebord door goals van achtereenvolgens Geert Slits en 2 keer Ronald v.d Herpen. Nadat Thom Peeters nog prachtig redt op een schot van Michel v. Dijk lijkt het jonge team van La Compagnie / Sidekix na 10 minuten zijn draai wat meer gevonden te hebben en is het keeper Bjorn Klokgieter die eerst een schot van Nick Donkers keert en daarna ook zorgt dat Mats Biemans, op aangeven van Wilco Gruijters, niet de eerste tegentreffer kan laten noteren. Maar na ongeveer een kwartier is het dan toch diezelfde Mats Biemans die voor de 3-1 zorgt na een combinatie met Nick Donkers. Door deze tegentreffer lijkt Bjorn Klokgieter Timmerwerken de wedstrijd definitief op slot te willen gooien want eerst is het Joris Nieuwenhuijse die zijn poging nog op de paal ziet eindigen maar in de daaropvolgende aanval is het Geert Slits die een terugspringende bal via de keeper in het doel weet te werken en voor 4-1 zorgt. Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld maar het team van La Compagnie / Sidekix legt het hoofd zeker niet in de schoot en een diepe hoge bal vanNiels de Nooijer wordt door Wilco Gruijters op een fraaie manier met een kopbal over doelman Bjorn Klokgieter gelobt maar helaas ook net over het vijandelijke doel. En ook na een onderschepping van Jelle v.d. Goor die zichzelf met een fraaie actie vrij speelt en zijn prachtige en harde schot gestopt ziet worden is het tóch weer het team van Bjorn Klokgieter Timmerwerken dat zorgt dat de tijdwaarnemer het elektronische scorebord in werking moet stellen nadat een schot Jan Tielemans van richting wordt veranderd maar dus zorgt voor 5-1. In de laatste minuten van deze wedstrijd is het vooral het team van Bjorn Klokgieter Timmerwerken dat nog enkele goed kansen creëert maar doelman Thom Peters zorgt ervoor dat de score niet veel verder oploopt na pogingen van Michel v. Dijk en Tim Hermkens.
Maar uiteindelijk is het Jos v. Dooren die in eerste instantie zijn inzet over ziet gaan maar een minuutje of wat later daarna met een droog puntertje toch voor de 6-1 eindstand zorgt.